POČETNA O NAMA NOVOSTI KONTAKTI HRVATSKI
VINA VINO I HRANA POSTANI PARTNER AKADEMIJA VINA VINO PARTNER VINA BELJE
<<< povratak na novosti
agrokorvina-20111209_161711.jpg
09.12.2011
Akademija vina i Klaudio Jurčić

Akademija vina predstavila suradnju s najboljim sommelierom Hrvatske kroz radionicu sljubljivanja vina uz tradivionalna hrvatske blagdanska jela.

U utorak, 06.12.,je u Akademiji  vina u organizaciji Agrokor vina održana radionica sljubljivanja vina uz jela koju je vodio najbolji sommelier u Hrvatskoj Klaudio Jurčić, dok je kulinarskom dijelu radionice sudjelovao proslavljeni kuhar Branko Ognjenović.Radionica je organizirana s ciljem promoviranja programa Akademije vina i predstavljanja vina koja prema Kludijevim mišljenju najbolje  pristaju uz tradicionalna, blagdanska, hrvatska jela. Namjera je bila predstaviti  istinski dobra i kvalitetna vina koja će svojom prihvatljivom cijenom biti dostupna većem broju prosječnih potrošača koji žele oplemeniti svoj blagdanski stol .
Uz  Malvaziju 2011 Vina Laguna, Klaudio Jurčić je sljubio bakalar na bijelo,  uz Graševinu 2010 Vina Belje hladni odojak, a najveće iznenađenje je bila kombinacija Traminca 2009 iz Iločkih podruma sa sarmom.  Nakon toga je slijedila Frankovka 2009 Iločkih podruma s puricom s mlincima, Merlot 2009 Vina Belje s pašticadom s njokima te Muškat žuti 2010 Vina Laguna s fritulama.
Na samom početku radionice, direktor Agrokor vina Đuro Horvat,  čestitao je  Klaudiu Jurčiću na osvojenom četvrtom prvenstvu sommeliera Hrvatske te mu je uručio poseban poklon - posebno za njega napunjen Duoble Magnum Goldberg cabernet sauvignon 2007 s posvetom. Klaudio trenutno pohađa prestižnu austrijsku Akademiju za trgovce i poznavatelje vina u Rustu, a planira steći i diplomu Master of wine koju još nitko iz Hrvatske nema.  Također,  Klaudio se počeo spremati i za svjetsko prvenstvo sommeriera koje će se održati u Japanu 2013.godine.  

 

Pretraži novosti
POČETNA | O NAMA | NOVOSTI | VINA | VINO I HRANA | POSTANI PARTNER | AKADEMIJA VINA | VINO PARTNER VINA BELJE | KONTAKTI
Copyright (c) 2013. AKADEMIJA VINA. Sva prava pridržana.
Opći uvjeti  //  Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka

Web dizajn iDEA studio