POČETNA O NAMA NOVOSTI KONTAKTI HRVATSKI
VINA VINO I HRANA POSTANI PARTNER AKADEMIJA VINA VINO PARTNER VINA BELJE
<<< povratak na novosti
principovac_novost_122527.jpg
11.11.2010
PRINCIPOVAC -predstavljanje vina i monografije
U Preporodnoj dvorani u Zagrebu, 03.11.2010.g. održana je svečana promocija monografije''Iločki traminac - Princ s Principovca'' kojom prilokom su promovirana i degustirana nova vrhunska vina, premium kategorije: Principovac Graševina i Principovac Traminac

Monografiju i njen značaj, kao i važnost traminca za iločki kraj, uzvanicima su predstavili direktor Agrokor vina g. Đuro Horvat, urednik nakladničke kuće Golden Marketing g. Omer Rak, te prof. Nikola Mirošević sa Agronomskog fakulteta, glavni urednik i jedan od autora monografije.
Okupljenima se ovom prilikom obratio i počasni gost promocije Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja g. Petar Čobanković štovatelj ovog osebujnog vina. Ministar je između ostalog napomenuo kako ova monografija predstavlja značajan korak naprijed u promociji domaće proizvodnje i domaćih vina, te kako je u uvjetima globalizacije i buduće sve veće konkurencije u sektoru vina važno istaknuti sve naše specifičnosti i sve ono po čemu su vina Hrvatske prepoznatljiva, počevši od područja uzgoja vinove loze pa do krajnjeg proizvoda – vina.

''Iločki traminac-Princ s Principovca'' monografija je o Tramincu, vinu s iločkog područja koje njeguje dugu tradiciju proizvodnje ove sorte vina. Principovac je ime od višestrukog značaja jer osim što je naziv ladanjskog imanja u vlasništu Iločkih podruma, označava i vrhunski vinogradarski položaj, te predstavlja brand vina najviše kvalitete. Monografija na osebujan način predstavlja kronološki presjek povijesti vinogradarstva i vinarstva u Iloku, te kroz niz zanimljivih podataka o vinu i njegovom uzgoju, raznim čimbenicima koji utječu na njegovu kakvoću, na povijesnu i geografsku mapu ponosno stavlja upravo iločki traminac, prepoznatljiv već gotovo dvijesto godina po značajkama iločkog terroira. Također, sadrži mnoštvo slikovnog materijala koji će čitatelju upotpuniti doživljaj i dočarati vinogradarstvo na ovim prostorima danas, kao i u prošlosti. Osim svoje edukativne vrijednosti, ova monografija bit će i odličan poklon gostima iz inozemstva jer je tiskana dvojezično.

Nova vina iz linije Principovac gostima je prezentirao g. Mladen Papak, direktor Iločkih podruma koji je ujedno i jedan od autora monografije. Brand Principovac u svojoj ponudi ima isključivo vrhunska vina iz tzv. ultra premium kategorije. Do sada su taj brand predstavljale dvije etikete i to Principovac ledena berba i Principovac izborna berba bobica. Na ovoj promociji imali smo zadovoljstvo kušati i dva nova  vina branda Principovac, a to su Principovac graševina 2008. i Principovac traminac 2008.

 

Pretraži novosti
POČETNA | O NAMA | NOVOSTI | VINA | VINO I HRANA | POSTANI PARTNER | AKADEMIJA VINA | VINO PARTNER VINA BELJE | KONTAKTI
Copyright (c) 2013. AKADEMIJA VINA. Sva prava pridržana.
Opći uvjeti  //  Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka

Web dizajn iDEA studio