POČETNA O NAMA NOVOSTI KONTAKTI HRVATSKI
VINA VINO I HRANA POSTANI PARTNER AKADEMIJA VINA VINO PARTNER VINA BELJE
<<< povratak na novosti
goldberg-belje_9180.jpg
16.03.2010
Srebrna medalja Graševini Goldberg u Parizu
Na ovogodišnjem prestižnom ocjenjivanju vina Vinalies Internationales u Parizu Graševina Goldberg berbe 2008. Podruma Belje osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji od 3500 vina iz cijelog svijeta.

Vinalies Internationales jedno je od najvećih svjetskih ocjenjivanje vina u organizaciji Union des OEnologues de France (Francuskog udruženja enologa) prema pravilima OIV u Parizu. Ocjenjivanje je održano je 26.02. – 02.03. ove godine, a uzorke je ocijenjivalo 100 profesionalnih ocjenjivača iz međunarodnih institucija iz cijelog svijeta.

„Osvojiti medalju na Vinalis Internationales znači postići priznanje u očima kupaca na tržištu vina.“

Sva nagrađena vina, pa tako i Graševina Goldberg bit će objavljenja u knjizi 1000 Vins de Monde (1000 vina svijeta) koju izdaje The Union des OEnologues de France.


GRAŠEVINA GOLDBERG ZLATNA SELEKCIJA 2008.

Golberg Zlatna selekcija kao što i sam naziv govori, selekcija je izabranih vrhunskih vina sa izabranih položaja. Golberg zlatna selekcija dobila je naziv po rudini Goldberg, čiji se vinogradi pružaju duž južnih sunčanih obronaka Banove kose i uzdižu na nadmorskoj visini do 220 m. Blagom krivuljom  brežuljci vinograda zaštićeni su od žestokih panonskih sjevernih vjetrova, a lesno tlo uz Dunav  pruža savršene uvjete za uzgoj i njegovanje vrhunskih vina. Takvim izborom terena  i ekspozicije dobiven je odlično izbalansiran odnos svježine koju daje graševina kao sorta te zrelosti i punoće dobivene posebnom njegom vinograda, grožđa i vina.

Marijan Knežević, glavni enolog Podruma Belje opisuje Graševinu Golberg :
„Vino je nastalo suptilnim odabirom grožđa redovne berbe i kasnih berbi, kako bi se dobio željeni stil i karakter. Upečatljiva osobnost, postignuta pažljivom njegom, očituje se u eleganciji i harmoniji senzacija. U ovom je vinu odlično izbalansiran odnos svježine, koju daje graševina kao sorta te zrelosti i punoče koju dobivamo kasnom berbom. Vino ima sjajno-blistavu bistrinu, uz elegantnu, žućkasto-zelenkastu boju. Miris je bogat, kompleksan, voćnog karaktera, s naglaskom na zreloj jabuci i prezreloj marelici. U mirisnu kompoziciju fino se uklopio med i egzotično voće. Sve ove senzacije odlično podržava suptilni miris plemenite plijesni i gljive. U okusu vino je elegantno, bogato, svježe, kremozno, odlične strukture tijela, vrlo harmonično i toplo. Završetak je vrlo dug. Ovo je pratilac bogatih i profinjenih jela, ali zapravo ovo vino treba uživati samo, posvećujući mu dovoljno vremena kako bi se mogla otkrivati sva slojevitost u otvaranju ovog vina.
 

Graševini Goldberg ovo je još jedna u nizu osvojenih svjetskih nagrada, do sada je osvojila brončanu medalju na Decanters World Wine  Award u Londonu 09 i srebrnu medalju na Vino Ljubljana 09.

 

Pretraži novosti
POČETNA | O NAMA | NOVOSTI | VINA | VINO I HRANA | POSTANI PARTNER | AKADEMIJA VINA | VINO PARTNER VINA BELJE | KONTAKTI
Copyright (c) 2013. AKADEMIJA VINA. Sva prava pridržana.
Opći uvjeti  //  Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka

Web dizajn iDEA studio